Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Azomureş, Amonil Slobozia şi Compa Sibiu se întrec la creşteri cu Oltchim

Acţiunile Azomureş, Amonil Slobozia şi Compa Sibiu se întrec la creşteri cu Oltchim

Autor: Adrian Cojocar

05.04.2011, 16:29 74

Pe finalul şedinţei bursiere de la BVB mai multe acţiuniînregistrau creşteri puternice.

Astfel, după ce acţiunile Oltchim au crescut cu 15% în deschiderea zilei, altedouă titluri din sectorul chimic, respectiv producătorii deîngrăşăminte Azomureş Tg-Mureş (AZO) şi Amonil Slobozia auconsemnat creşteri de 12% şi respectiv 9%.

Transferurile cu acţiuni Oltchim Râmnicu-Vâlcea(OLT) şi Azomureş (AZO) au fost destul deconsistente, de 1,5 mil. lei şi respectiv 1,4 mil. lei.

O altă acţiune care a înregistrat astăzi creşterispectaculoase au fost cele ale producătorului depiese autoCompa Sibiu (CMP),care au crescut cu 9% pe Bursă, însă pe rulaje destul dereduse.

Titlurile Oltchim au fost cele mai speculate,astăzi realizându-se peste 560 de tranzacţii pe acest emitent, maimulte decât cele cu titluri SIF Oltenia, care sunt de obicei celemai tranzacţionate titluri de pe Bursă.

Indicii Bursei înregistrau spre închiderea şedinţei de astăzievoluţii nesemnificative, indicele BET stagnând la nivelul deînchidere de ieri iar BET-C câştiga 0,5%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO