Burse - Fonduri mutuale

Actiunile Broker au pierdut 23% intr-o saptamana

14.05.2008, 17:49 9

Titlurile societatii de servicii financiare Broker Cluj (BRK) au pierdut 23% in ultima saptamana, pe fondul vanzarilor realizate de principalul actionar al companiei, Ioan Cartis.
Ieri, titlurile Broker au inchis sedinta de tranzactionare cu o scadere de peste 11%, in conditiile in care valoarea tranzactiilor a urcat la 1,33 mil. lei (0,36 mil. euro), mult peste media din ultima saptamana.
Ioan Cartis, principalul actionar al Broker cu o participatie de 8,39%, a vandut in sedinta de luni un pachet de 200.000 de actiuni la pretul mediu de 0,807 lei, incasand astfel circa 161.000 de lei (44.000 de euro). El a continuat vanzarile si in sedinta de ieri.
"Am vandut si astazi (ieri - n.red.) un pachet mic de actiuni. Voi mai vinde niste pachete de actiuni pentru a acoperi niste cheltuieli personale. Intentionez insa sa rascumpar actiunile si, mai mult, sa depasesc participatia pe care o detin in prezent", a declarat pentru ZF Ioan Cartis.
De la inceputul anului, actiunile Broker au pierdut circa 65% din valoare, excluzand corectia aferenta majorarii de capital cu actiuni gratuite pe care Broker urmeaza sa o deruleze. Scaderea titlurilor Broker a fost una dintre cele mai severe de pe Bursa, fiind de doua ori mai puternica decat cea a titlurilor SIF, care au pierdut in medie 38% in aceeasi perioada.
"Sunt ingrijorat de ce se intampla pe Bursa, ca toata lumea, dar nu sunt speriat. Cred ca inspre toamna lucrurile isi vor reveni", a precizat Cartis. Participatia sa in cadrul Broker valoareaza in prezent 4,5 mil. euro, fata de circa 13 mil. euro la inceputul anului. Valoarea companiei s-a redus in aceasta perioada de la 155 mil. euro la 54 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO