Burse - Fonduri mutuale

Actiunile Bursei intra la tranzactionare de pe 8 iunie

01.06.2010, 23:42 29

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB), compania careopereaza principala piata de actiuni din Romania, vor intra latranzactionare pe Bursa de marti, 8 iunie, aceasta fiind primalistare importanta dupa aproape 2 ani de pauza.

Bursa este evaluata in prezent la circa 66-70 mil. euro, conformanunturilor de vanzare sau cumparare de actiuni publicate inultimele saptamani, de peste 30 de ori profitul net obtinut anultrecut, de 2 mil. euro.

Odata cu listarea actiunilor, firmele de brokeraj sau persoanelefizice care detin actiuni vor putea sa le valorifice mult mai usor.De asemenea, oricine va putea cumpara actiuni BVB, investitia inastfel de actiuni reprezentand practic un pariu pe dezvoltareapietei de capital.

In prezent, principalii actionari ai Bursei sunt brokerul DanielTepes, cu 4,5% din actiuni, si Nicolae Musgociu, cu 4,34%.Participatiile celor doi ar valora fiecare cate 3 mil. euro. Celecirca 70 de firme de brokeraj de pe piata detin insa peste 80% dinactiuni, iar conform legii niciun actionar nu poate detine mai multde 5% din actiunile cu drept de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO