Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere din ultimii patru ani, de 4,2%

Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere...

Autor: Anca Dumitrescu

25.08.2015, 19:42 436

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a urcat cu 4,2%, în urma anunţului băncii centrale din China de reducere a dobânzii cheie şi a rezervelor minime obligatorii ale băncilor, pentru calmarea pieţei de capital, relatează Bloomberg.

Aproape toate companiile membre ale Stoxx 600 au închis în urcare, iar volumul tranzacţiilor a fost cu 78% mai mare decât media ultimelor 30 de zile.

”Este încurajator în sensul că investitorii încearcă să atenueze impactul declinului. Pieţele încep să înţeleagă că este o problemă chineză, nu europeană”, a declarat Peter Dixon, analist la Commerzbank în Londra.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 5%, CAC 40 cu 4,14%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 3,1%.

Toate pieţele de capital din Europa Occidentală au crescut cu peste 1,3%.

Acţiunile Syngenta au avansat cu 5,9%, după ce persoane apropiate situaţiei au declarat că Monsanto a îmbunătăţit o ofertă de preluare a producătorului elveţian de pesticide.

Titlurile BHP Billiton au urcat cu 5,5%. Cea mai mare companie minieră la nivel mondial a anunţat că va majora dividendele, chiar dacă preţurile materiilor prime sunt aproape de cele mai reduse niveluri de după 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO