Burse - Fonduri mutuale

Adamescu monopolizeaza Consiliul de Administratie al Flamingo

27.10.2009, 23:20 203

Firmele Astra Asigurari si Nova Trade, controlate de omul deafaceri Dan Adamescu, au propus opt candidati pentru Consiliul deAdministratie (CA) al retailerului electroIT Flamingo International(FLA), care ar urma sa fie ales in cadrul Adunarii Generale aActionarilor de pe 4 noiembrie, in conditiile in care actualul CAare doar cinci membri.

De cealalta parte, Dragos Cinca, fondatorul Flamingo siprincipalul actionar, cu o participatie de 27%, nu se regaseste pelista candidatilor pentru Consiliul de Administratie, de pe caremai lipsesc Dragos Simion, fostul presedinte al companiei, siStefan Treiber, actualul director general interimar.

Nova Trade, care detine aproape 15% din Flamingo, a propus 5candidati, printre care si Alexander Adamescu, fiul lui DanAdamescu, care a fost numit in septembrie in functia de presedinteal Consiliului de Administratie.

Ceilalti candidati ai Nova Trade sunt Ovidiu Botocan, consilerjuridic al Unirea Shopping Center si administrator al firmelor deconstructii Baumeister si Panconstruct, Ionut Dragos Carstea,director financiar al Baumeister, Zdenek Kustka, directorul devanzari al Flamingo, si Adrian Olteanu, directorul general adjunctal Flamingo.

Astra Asigurari, controlata de Adamescu prin intermediul NovaTrade, are trei candidati pe lista: Radu Mustatea, presedinteledirectoratului companiei, Ioan-Dacian Vinereanu, vicepresedinteledirectoratului, si Nicoleta Teodorescu, directorul juridic. AstraAsigurari detine aproape 5% din Flamingo.

Midfair Management Services, care a cumparat in septembrie unpachet de 22% din Flamingo de la fondul american QVT, l-a propuspentru Consiliul de Administratie pe Sorin Nicolae Manea,administratorul unic al firmei. Midfair este controlata de o firmadin Cipru, ai carei actionari nu sunt cunoscuti, insa CNVMcerceteaza o posibila actiune concertata intre Midfair si familiaAdamescu.

Se retrage Dragos Cinca?

Principala surpriza este absenta de pe lista candidatilor la CAa lui Dragos Cinca, fondatorul Flamingo, care este in mod oficialsi cel mai mare actionar, cu o participatie de circa 27%.

Potrivit reprezentantilor Flamingo, doar trei actionari au facutpropuneri pentru Consiliul de Administratie, nefiind inregistratealte candidaturi pana la data limita, 22 octombrie. In acesteconditii, noua componenta a CA ar urma sa fie aleasa dintre ceinoua candidati propusi, ceea ce inseamna ca Cinca nu se va regasiin viitoarea conducere. El s-a implicat activ in ultimele luni inprogramul de restructurare a companiei si in negocierile cu bancilesi furnizorii pentru gasirea solutiilor de refinantare.

Flamingo s-a confruntat cu dificultati financiare in acest an,dupa ce vanzarile au scazut in primul semestru cu 40%, iar companiaa raportat pierderi. Actionarii au aprobat la finele lunii august oemisiune de obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 7mil. euro, adresata actionarilor, care urma sa fie lansata dupafinalizarea negocierilor cu bancile finantatoare.

Dragos Simion, care s-a retras din functia de presedinte in lunaseptembrie, nu se regaseste nici el in viitoarea componenta a CA.De pe lista lipseste si Alexandru Ion Tiriac, fiul miliardaruluiIon Tiriac, care detine 5,12% din Flamingo.

Consiliul de Administratie al Flamingo va fi ales pe o perioadade trei ani, membrii urmand sa nu primeasca nicio remuneratiepentru activitatea de administratori, aceste propuneri urmand safie discutate tot in cadrul AGA.

Actiunile Flamingo se tranzactionau ieri la pretul 0,0325 lei,capitalizarea companiei fiind de 5,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO