Burse - Fonduri mutuale

Administratorul nr. 1 de pe Bursa mizeaza pe industrie si export

24.03.2010, 23:03 21

Societatea BT Asset Management, parte din grupul financiar BancaTransilvania si administratorul de fonduri cu cele mai mariinvestitii pe Bursa, mizeaza pe o crestere de inca 10-20% aprincipalului indice bursier pana la finele anului.

"In 2010, cel mai mult vor avea de suferit sectoarele caredepind de consumul intern privat. Pe de alta parte, cred ca existapotential de crestere in industrie, export si infrastructurautilitatilor. Principalul indice bursier mai poate creste cu inca10-20% pana la finele anului, insa anumite companii, in specialcele din zona small cap (capitalizare bursiera mica - n. red.), aupotential sa supraperformeze", spune Radu Hanga (desen), directorulgeneral al societatii de administrare BT Asset Management.

De la inceputul anului indicele BET al celor mai lichide zececompanii listate s-a apreciat cu peste 27%.

Administratorul gestioneaza active de peste 250 mil. lei (61mil. euro) provenind de la sase fonduri de investitii, din care95,5 mil. lei (23 mil. euro) erau investite pe Bursa la finelelunii februarie. Principalele plasamente sunt actiunile celor cinciSIF-uri, ale Petrom si ale Bancii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO