Burse - Fonduri mutuale

Afacerea începutului de an: Proprietatea se listează pe 25 ianuarie

Autor: Roxana Daniela Pricop

06.01.2011, 23:45 31

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a aprobat ieriadmiterea la tranzacţionare a acţiunilor Fondului Proprietatea(simbol bursier FP) pe piaţa reglementată, la categoria I, şi astabilit 25 ianuarie data începerii tranzacţionării.

Listarea Fondului Proprietatea a devenit o certitudine pentruprima dată în ultimii cinci ani, marcaţi de amânări şi promisiunineonorate ale numeroaselor conduceri locale. Odată cu listarea laBursă, aproape cinci mii de foşti proprietari vor putea să îşivândă acţiunile la Fond pentru a-şi încasa despăgubirile încondiţii transparente şi reglementate.

"Admiterea la tranzacţionare a Fondului Proprietatea marcheazăun moment important pentru Bursa de Valori Bucureşti şi poateconstitui un motor pentru evoluţia pieţei de capital româneşti peransamblu, fiind un eveniment aşteptat de câţiva ani", a spus StereFarmache, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Fondul Proprietatea, administrat de Franklin Templeton, seanunţă a fi cea mai importantă listare din istoria Bursei de laBucureşti, ţinând cont de averea de 3,5 mld.euro a Fondului, dar şide participaţiile pe care le deţine la companii energetice precumPetrom, Romgaz şi Hidrolectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO