Burse - Fonduri mutuale

Alumil reia investitia la Filipestii de Padure, la 3 ani de la listare

01.06.2010, 23:00 143

Conducerea producatorului de profile din aluminiu Alumil RomIndustry (ALU) a aprobat la sfarsitul lunii mai investitii de 5,8mil. euro pentru constructia unei noi capacitati de productie, aunui depozit si a unui centru logistic la Filipestii de Padure dinjudetul Prahova, la 3 ani de la listarea pe Bursa.

Compania a decis la sfarsitul lui 2006 listarea pe piataprincipala a BVB, operatiune prin care a strans de la investitoripeste 8,6 mil. euro, bani care trebuiau investiti de atunci in nouaunitate de productie, potrivit declaratiilor reprezentantilorcompaniei de la acea vreme.

In toata aceasta perioada, compania a tinut banii in depozitebancare si a realizat profituri semnificative din dobanzi, iar spredeosebire de 2007 preturile la materialele de constructii auinregistrat scaderi puternice, mai ales in ultimul an.

Compania a realizat in primele trei luni ale acestui an o cifrade afaceri de 2,5 mil. euro, la jumatate fata de rezultatulraportat pentru aceeasi perioada din 2009. In plus, compania atrecut pe pierdere la finalul primului trimestru, cu un rezultatnegativ de 0,3 mil. lei.

Pentru acest an, compania si-a bugetat afaceri in scadere cu26%, de la 94,2 mil. lei raportate in 2009 la 69,7 mil. lei, si unprofit net mai mic cu 32%, de 5,6 mil. lei.

Alumil Rom Industry face parte din grupul grec Alumil, carecontroleaza 55,9% din companie, al doilea cel mai mare actionar alcompaniei fiind Michail Sotiriou, presedintele CA, care detineaproape 24% din titluri.

Titlurile companiei au inregistrat de la inceputul anului oscadere de aproape 33%, una dintre cele mai mari de pe piatalocala. In prezent, actiunile Alumil se tranzactioneaza la un pretde 1,4 lei/unitate, la aceasta cotatie capitalizarea companieiridicandu-se la 45,3 mil. lei (10,7 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO