Burse - Fonduri mutuale

Analiştii BCR văd un potenţial de creştere de 15% pe acţiunile Antibiotice

Autor: Adrian Ionut Cojocar

27.06.2011, 00:01 202

Analiştii BCR recomandă "acumularea" titlurilor producătoruluide medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) şi au ajustat preţul-ţintăpentru aceste titluri de la 0,645 lei/unitate la 0,568 lei/titlu înprezent ca efect al operaţiunii de majorare de capital derulatărecent de companie. Noul preţ-ţintă este cu circa 15% mai ridicatdecât ultima cotaţie din piaţă a acestor titluri, respectiv 0,495lei.

Analiştii BCR spun că noile reguli privind medicamentele cuprescripţie menite să încurajeze consumul de medicamente genericecare sunt mai ieftine vor influenţa pozitiv activitatea Antibioticecare este unul dintre cei mai importanţi producători de genericedin România. Ei mai spun că vânzările Antibiotice vor fi susţinuteşi de creşterea exporturilor pe măsură ce contractul încheiat cupartenerii americani va ajunge la ţinta de 15 mil. dolari pean.

De cealaltă parte analiştii băncii spun că perioada foartelungă, de peste 300 de zile, în care compania îşi încasează baniide la stat pentru medicamentele cu prescripţie rămâne una dintreprincipalele probleme cu care se confruntă societatea. AcţiunileAntibiotice Iaşi au pierdut circa 5% de la începutul anului. Înprezent, capitalizarea companiei este de circa 281 mil. lei. Anultrecut, compania a avut afaceri de 243 mil. lei şi un profit net de12,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO