Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Target recomandă „păstrare“ pe Armax Gaz Medias

Analiştii Target recomandă „păstrare“ pe ARAX
24.06.2010, 23:01 26

Titlurile producătorului de echipamente pentru industria depetrol şi gaze naturale Armax Gaz Mediaş (ARAX) sunt uşorsubevaluate la cotaţia actuală de sub 0,14 lei/unitate, susţinanaliştii firmei de brokeraj Target Capital. Ei recomandă păstrareatitlurilor, având un preţ ţintă de 0,165 lei/unitate pentruurmătoarele 12 luni.

"Din punctul de vedere al indicatorului PER, compania Armax estesubevaluată. Înregistrează un nivel de 11,6, inferior mediei altorcompanii analizate. De asemenea, PER-ul Armax se situează subvalorile medii consemnate la nivel de industrie şi sector.Societatea este subevaluată şi din punctul de vedere alindicatorului P/S (price per sales), unde înregistrează o valoarede 0,9, tot inferioară mediei la nivel de industrie", a explicatAndrei Rădulescu, analist în cadrul societăţii de intermediereTarget Capital.

Titlurile compania au înregistrat de la începutul anului oapreciere de aproape 53%, însă maximul atins în această perioadăs-a ridicat la 0,196 lei/unitate, consemnat la începutul luniiaprilie. Din aprilie şi până acum, acţiunile Armax au coborât cuaproximativ 30%. "În aprilie şi mai titlurile ARAX au consemnatdeprecieri de 11% şi respectiv 23%, pe fondul creşterii aversiuniifaţă de risc pe plan mondial, în contextul situaţiei critice afinanţelor publice din mai multe state dezvoltate, în principal dinEuropa. În ultimele săptămâni cotaţiile au crescut, ca urmare aameliorării graduale a climatului bursier internţional", a adăugatRădulescu.

În primele trei luni ale acestui an, compania a înregistrat ocifră de afaceri de 29,6 mil. lei (7 mil. euro), de 3,8 ori maimare decât rezultatul raportat pentru aceeaşi perioadă a lui 2009.Profitul pentru primul trimestru al acestui an s-a ridicat la 2,1mil. lei, de aproape 4 ori mai mare decât rezultatul net raportatde companie în prima parte a lui 2009.

"Perspectivele pe termen mediu şi lung cu privire la evoluţiasectorului energetic din România se menţin relativ favorabile,susţinute de implementarea politicii energetice a UE. Perspectivelepe plan intern sunt susţinute şi de proiectele de realizare a unorreţele de transport internaţionale", a spus Rădulescu.

De altfel compania a anunţat recent intrarea şi pe segmentul deexploatare petrolieră, în urma unei investiţii de până la 8 mil.euro, care presupune transferul de licenţă pentru exploatare şirespectiv operarea şi punerea în funcţiune a echipamentelorpetroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO