Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iaşi propune reinvestirea dividendelor de 9 mil. lei pentru 2010

Autor: Andrei Chirileasa

28.03.2011, 12:51 124

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamenteAntibiotice Iaşi (ATB) le propune acţionariloralocarea sumei de 9 mil. lei din profitul net de 12,5 mil. leirealizat anul trecut pentru distribuirea de dividende, potrivitconvocatorului AGA.

Pe de altă parte, conducerea companiei le propune acţionarilorca dividendele să fie reinvestite, pentru afinanţa investiţiile planificate în acest an, acăror valoare se ridică la 31,6 mil. lei.

"În vederea finalizării întregului volum de investiţiiplanificat pentru acest an vă rugăm a aproba reinvestireadividendelor cuvenite pentru anul 2010. Reinvestireadividendelor ar reprezenta o certitudine în realizareaprogramului investiţional şi ne-ar permite să luăm hotărârea desemnare în prima parte a anului a contractului de finanţare dinfonduri europene nerambursabile", se arată în raportulcompaniei.

Antibiotice şi-a propus să investească 53 mil.lei pentru finalizarea unei capacităţi de producţie pentruantibiotice nonpenicilinice, pulberi sterile, injectabile,divizate în flacoane, circa 18 mil. lei fiind asigurate din fondurieuropene.

"Noul obiectiv va asigura firmei AntibioticeIaşi creşterea cotei de piaţă pentru aceste produse de la35% la 75% începând cu anul 2013 când se vor putea valorifica peplan naţional peste 7 milioane flacoane la un preţ mai mic decâtpreţul mediul realizat în prezent pentru aceasta clasă care vaconduce la o economie anuală la Ministerul Sănătăţii de peste 17milioane de lei", se precizează în raport.

Ministerul Sănătăţii deţine pachetul majoritar de 53% dinacţiunile Antibiotice Iaşi, principalul acţionarminoritar fiind SIF Oltenia cu o participaţie de 10%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO