Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iaşi şi-a bugetat un profit de 29 mil. lei pentru 2017, minus 6%, şi vrea investiţii de 61 mil. lei

Antibiotice Iaşi şi-a bugetat un profit de 29 mil. lei...

Autor: Liviu Popescu

12.04.2017, 00:05 355
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), companie controlată de stat în proporţie de 53%, şi-a bugetat pentru acest an un profit net de 28,6 mil. lei, în scădere cu 6% faţă de rezultatul obţinut în 2016. O explicaţie posibilă pentru evoluţia negativă poate fi creşterea impozitului pe profit cu 40%, la circa 6 mil. lei.
 
„Investiţiile prevăzute pentru anul 2017 sunt orientate spre construcţia unei noi secţii de pro­ducţie, iar impozitul bugetat nu este influenţat de even­tuale impozite deduse pentru investiţii în echi­pa­mente sau instalaţii, urmând ca aceste operaţiuni să fie realizate pe măsura reinvestirii impozitului“, a transmis compania la solicitarea ZF.
 
La capitolul riscuri compania identifică taxa clawback ca un posibil risc în evoluţia afacerilor. „Creş­terea exagerată a taxei de claw back şi lipsa de transparenţă privind nivelul taxei“ sunt riscurile identificate de compania cu 378 mil. lei capitalizare. Această taxă impune producătorilor de medicamente să returneze statului o parte din profitul realizat în urma vânzărilor de medicamente compensate care depăşesc suma alocată acestora de la Fondul Naţional de Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO