Burse - Fonduri mutuale

Astăzi se deschid ofertele pentru intermedierea ofertei de la Petrom

Astăzi se deschid ofertele pentru intermedierea ofertei de la Petrom

Victor Cazana, seful OPSPI

Autor: Andrei Chirileasa

15.03.2011, 23:41 35

Consorţiile de intermediari care se bat să câştige mandatul devânzare pe Bursă a unui pachet de 9,84% din acţiunile OMV Petrom(SNP) pot depune până la ora 12:00 ofertele lor la sediul OficiuluiParticipaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI),urmând ca ofertele să fie deschise la ora 13:00. Iniţial, termenulde depunere a ofertelor fusese stabilit pentru 9 martie, dar OPSPIa acceptat prelungirea cu o săptămână a termenului, la cerereaintermediarilor.

"Prelungirea termenului de depunere a ofertelor de intermediere încadrul procesului de selecţie a intermediarului autorizat pentruderularea ofertei publice secundare de vânzare a pachetului deacţiuni reprezentând 9,84% din capitalul social al OMV Petrom s-afăcut ca urmare a solicitărilor primite din partea mai multorpotenţiali ofertanţi, care au achiziţionat caietul de sarcini", auprecizat reprezentanţii Ministerului Economiei, care are însubordine OPSPI.

Potrivit informaţiilor vehiculate în piaţă, şase consorţii şi-aumanifestat până în prezent interesul de a participa la selecţie:Morgan Stanley - Raiffeisen Capital & Investment, JPMorgan -BCR - Intercapital Invest, Goldman Sachs - UniCredit CA IBSecurities, UBS - ING Bank, Citibank - Société Générale - BRD şiNomura - CEC Bank - Alpha Bank. Statul ar putea încasa peste 500mil. euro din vânzarea pachetului de acţiuni, iar comisionulintermediarilor ar putea fi cuprins între 4 şi 5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO