Burse - Fonduri mutuale

Biofarm a cumparat actiuni SIF de 4,6 mil. euro

17.12.2007, 18:41 19

Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO), ai carui actionari principali sunt trei societati financiare de investitii, a achizitionat in ultimele dupa saptamani titluri SIF in valoare de 4,6 mil. euro (16,2 mil. lei), conform raportarilor de la Bursa.
Numai vineri Biofarm a cumparat actiuni SIF de 1,9 mil. euro (6,7 mil. lei).
Din totalul achizitiilor realizate de Biofarm in ultimele doua saptamani, investitiile in titluri SIF Oltenia au fost cele mai importante, acestea ridicandu-se la 2,5 mil. euro (8,9 mil. lei), in contextul in care SIF Oltenia detine si cea mai mare participatie in cadrul producatorului de medicamente, de peste 15% din actiuni.
Compania a mai achizitionat in aceeasi perioada titluri SIF Banat-Crisana, de aproape 1 mil. euro (3,4 mil. lei) si actiuni SIF Moldova, in suma de 1,1 mil. euro (3,8 mil. lei). SIF Banat-Crisana si SIF Moldova detin peste 10% din actiunile Biofarm.
La inceputul acestei luni, Biofarm a strans de la actionari 11 mil. euro (peste 39 mil. lei) in cadrul majorarii de capital. Printre destinatiile vizate de companie privind sumele atrase prin majorare se numara achizitia unor distribuitori de medicamente, preluarea unor portofolii de produse sau a unor producatori mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO