Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj a preluat încă 1% din tranzacţiile de pe bursă

Broker Cluj a preluat încă 1% din tranzacţiile de pe...

Autor: Adrian Cojocar

01.10.2013, 00:05 13
Firma de intermediere Broker Cluj (BRK) a anunţat ieri că a finalizat pre­luarea a 380 de portofolii de clienţi pro­veniţi de la societatea de brokeraj Avant­garde Finance, care  a avut o cotă de piaţă de 1% din tranzacţiile de la bursa din Bucureşti.
 
În primele opt luni ale acestui an, Avantgarde Finance a intermediat tran­zacţii cu acţiuni în valoare de 114 mil. lei, adică 1,01% din volumul total al pieţei.
 
„Pentru SSIF Broker, opera­ţiunea va avea ca efecte creşterea cotei de piaţă, mărirea bazei de clienţi şi con­soli­darea poziţiei pe piaţa de servicii de inter­mediare financiară, în special pentru zona Transilvania, de unde provin majoritatea clienţilor preluaţi. Tran­zacţia are ca efect imediat creşterea cotei de piaţă a SSIF Broker cu aproape un procent, consolidându-şi astfel poziţia între primii 5 intermediari din România“, spun reprezentanţii Bro­ker Cluj, care nu au precizat va­loarea tranzacţiei.
 
Firma din Cluj, care anul trecut a ocu­pat locul opt după valoarea tran­zac­ţiilor intermediate la bursa de la Bu­cureşti, cu o cotă de 3,5% din piaţă, a ajuns în primele opt luni din acest an până pe locul cinci cu o cotă de 5,1% din tranzacţiile de la bursă, după ce la începutul anului a preluat o parte din echipa UniCredit CA IB Securities, care s-a închis anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO