Burse - Fonduri mutuale

Brokerii: Cresterea lichiditatii, semnal ca aprecierile sunt sustenabile

Brokerii: Cresterea lichiditatii, semnal ca aprecierile sunt sustenabile
11.01.2010, 23:05 35

Bursade la Bucuresti a inchis si ieri pe plus, marcand astfel cea de-asasea sedinta consecutiva de cresteri, insa spre deosebire deevolutiile de saptamana trecuta, cand aprecierile au venit perulaje de pana la 3,5 mil. euro, in ultimele doua sedinte au fostceva mai consistente, vineri depasind 8 mil. euro.

"Cresterea lichiditatii este un semnal bun pentru piata locala.Arata ca aprecierile de saptamana trecuta pot fi sustenabile. Nuvedem o crestere extraordinara a lichiditatii, in conditiile incare rulajul este sustinut si de transferurile pe piata deobligatiuni, dar in orice caz este mai bine decat la inceputulanului", a declarat Gabriel Necula, directorul adjunct peoperatiuni incadrul societatii de intermediere Prime Transaction.

Societatile financiare, grupate sub BET-FI, au inregistrat ierio crestere de peste 2,6%, cea mai mare apreciere la aceastacategorie fiind consemnata de titlurile SIF Transilvania (SIF3),care au urcat cu aproximativ 4,3% fata de referinta. Titlurile SIFOltenia (SIF5) au ocupat prima pozitie in top dupa valoareatransferurilor, acestea depasind 0,8 mil. euro.

Cea mai mare crestere la nivelul indicatorilor a fost insainregistrata de indicele energetic BET-NG, care a urcat cu aproape3%, pe fondul avansurilor puternice consemnate de titlurile Petrom(SNP) si Transgaz (TGN), de 4% fiecare.

"Importante in perioada urmatoare sunt rezultatele companiilor,care pot confirma asteptarile ridicate ale investitorilor. Estegreu de apreciat ce rezultate vor inregistra companiile, dar cusiguranta investitorii vor reusi sa-si faca o impresie mai buna cuprivire la evolutiile urmatoare", a adaugat Necula.

Printre putinele titluri care au inchis in scadere se numara siactiunile BRD, inregistrand o scadere fata de referinta deaproximativ 0,7%.

Si principalele piete europene au inregistrat ieri cresteri,indicele pan-european Euro Stoxx 50 urcand cu aproape 0,4%. Piataamericana deschidea pentru a sasea oara consecutiv in crestere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO