Burse - Fonduri mutuale

Brokerii dezbat cu Proprietatea oportunitatea ROTC-ului

09.11.2009, 23:16 16

Brokerii, conducerea Fondului Proprietatea alaturi dereprezentanti ai pietei de capital se intalnesc azi pentru adezbate oportunitatea tranzactionarii actiunilor FonduluiProprietatea pe platforma Romanian Over-The-Counter (ROTC) propusade Asociatia Brokerilor.

Recent, Asociatia Brokerilor a primit acordul Comisiei Nationalea Valorilor Mobiliare (CNVM) sa lanseze sistemul extrabursier pecare ar putea fi transferate titlurile Fondului Proprietatea.Pentru tranzactionarea actiunilor nelistate, companiile emitentetrebuie sa semneze un contract cu un depozitar central. FondulProprietatea are deja un contract semnat cu DepozitarulCentral.

Brokerii sustin ca piata ROTC este o alternativa viabila pentruactiunile Fondului Proprietatea pana la admiterea la tranzactionarepe Bursa de Valori Bucuresti.

Desi a fost infiintat in urma cu patru ani, Fondul Proprietateanu este listat la Bursa, actionarii acestuia putand sa-si vandadetinerile la fond din primavara anului trecut. Tranzactiile suntputin transparente si nereglementate, pretul actiunilor situandu-semult sub valoarea nominala de un leu, la care au fost facutedespagubirile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO