Burse - Fonduri mutuale

Brokerii lui Paşol au strâns 2 mil. lei cu fondul de aur

Autor: Roxana Pricop

23.11.2010, 23:58 35

Oferta publică de vânzare de titluri derulată de fondul închisde investiţii iFond Gold, care dă posibilitatea de a investi înproiectele aurifere ale României, a atras peste 2 milioane de leide la investitori, fiind subscrisă în totalitate cu patru zileînainte închiderii perioadei de subscriere.

Administratorul fondului suplimentează oferta până la limita de10,1 milioane de lei.

"iFond Gold este primul produs local care oferă accesinvestitorilor la industria auriferă. Volumul subscrierilor aratăcă există bani în piaţă. Marea problemă a pieţei de capital estenumărul mic de produse care să stârnească interesulinvestitorilor", a spus Adrian Lupşan, directorul general adjunctal firmei de brokeraj Intercapital Invest, condusă de Răzvan Paşol.Intercapital intermediază oferta iFond Gold.

Circa 60% din banii atraşi în ofertă vor fi plasaţi iniţial înacţiuni ale companiilor Gabriel Resourses (40%) şi EuropeanGoldfield (20%), care vor să exploateze marile zăcăminte auriferedin România de la Roşia Montană şi Certej, iar restul în alteproiecte similare din lume. Oferta se încheie luni, 29noiembrie.

Intercapital Invest a mai strâns anul acesta 8 milioane de leiprin intermediul unui fond care investeşte în FondulProprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO