Burse - Fonduri mutuale

Brokerii pot depune oferte pentru listarea Nuclearelectrica până pe 21 mai

Brokerii pot depune oferte pentru listarea Nuclearelectrica până pe 21 mai

Autor: Andrei Chirileasa

13.04.2012, 00:03 227

Producătorul de energie Nuclearelectrica aşteaptă până pe 21 mai oferte de la brokerii interesaţi să intermedieze listarea producătorului de electricitate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) printr-o ofertă publică primară care prevede vânzarea unui pachet de 10% din acţiuni.

Oferta Nuclearelectrica ar putea depăşi 100 de milioane de euro, iar mandatul ar putea aduce intermediarilor un comision de circa un milion de euro. Nuclearelectrica era evaluată anul trecut la 1,34 mld. euro, conform anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România realizat de ZF în parteneriat cu firma de investiţii Capital Partners. La fel ca şi în cazul Hidroelectrica, banii din oferta Nuclearelectrica vor intra în companie printr-o majorare de capital, spre deosebire de listarea Romgaz, la care banii vor ajunge la stat.

Oferta Nuclearelectrica era programată oficial la finalul acestui an, dar probabil că aceasta va putea fi lansată abia la începutul anului viitor. Statul deţine în prezent 90,27% din acţiunile companiei, restul fiind la Fondul Proprietatea. Nuclearelectrica produce, prin cele două reactoare de la Cernavodă, aproximativ 20% din energia electrică la nivel naţional. Afacerile companiei au crescut anul trecut cu aproape 5%, la 1,588 mld. lei, iar profitul net a urcat de cinci ori, la 80 mil. lei, potrivit datelor preliminare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO