Burse - Fonduri mutuale

Bursa a deschis şedinţa de joi în scădere uşoară

Bursa a deschis în scădere uşoară, iar lichiditatea a continuat să fie redusă

Autor: Monica Juganaru

13.09.2012, 10:40 149

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,3%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, cobora cu 0,13%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

La ora 10:30, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în scădere cu 0,12%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,17% peste nivelul de miercuri, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul petrolier, era în scădere cu 0,21%.

Bursele europene au deschis joi de asemenea în scădere uşoară, după ce au atins miercuri maximul ultimelor 14 luni, investitorii aşteptând şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale a Statelor Unite, care ar putea anunţa noi măsuri de stimulare a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO