Burse - Fonduri mutuale

Bursa a ieftinit titlurile STK cu 64%

22.09.2008, 20:40 9

 

STK Emergent, fond inchis de investitii listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a pierdut 63,7% in prima sedinta de tranzactionare, marcand astfel una dintre cele mai abrupte scaderi din istoria debuturilor la Bursa.
Titlurile STK Emergent (STK) au intrat ieri la tranzactionare pe Bursa, incheind sedinta cu o depreciere de 63,7% fata de pretul din oferta. Pretul de inchidere al unei unitati de fond STK a fost de 102 lei.Valoarea tranzactiilor realizate cu titlurile STK a fost ieri de circa 1,7 mil. lei (470.000 de euro), fondul raportand o capitalizare bursiera de 6,2 mil. lei (1,7 mil. euro) . La Bursa au fost listate 609.753 de unitati de fond STK la o valoare nominala de 200 lei. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, a raportat ieri o crestere de 2%.
STK Emergent a derulat in primavara o oferta publica initiala (IPO) in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei (13,8 milioane de euro), cand au fost scoase la vanzare 177.877 de titluri la pretul de 281 de lei.
"Pe Bursa, fondul inchis STK reprezinta un instrument nou care poate fi privit de unii investitori cu precautie. Consider insa ca fondurile de investitii care se tranzactioneaza la Bursa au un real potential de dezvoltare pe piata locala si cred ca listarea STK Emergent va incuraja si alti administratori sa isi listeze fondurile de investitii", a declarat Stere Farmache, presedinte si director general al Bursei de Valori.
Atat derularea Ofertei Publice Initiale (IPO), cat si listarea la Bursa a fondului STK Emergent au stat sub semnul corectiilor bursiere, fapt care a dus pe de o parte la o subscriere de aproximativ 40% din IPO, precum si la o depreciere abrupta a unitatii in prima zi de tranzactionare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO