Burse - Fonduri mutuale

BVB, curtată din nou de nordicii de la NASDAQ OMX

BVB, curtată din nou de nordicii de la NASDAQ OMX

Henri Bergstrom, sales and business development manager pentru Europa al NASDAQ OMX, spune că bursa nordică ia în calcul achiziţia de acţiuni BVB

13.07.2010, 23:11 22

Operatorul bursier transatlantic NASDAQ OMX, care asigurăplatforma de tranzacţionare pentru mai multe pieţe din zona balticăşi din Scandinavia, ia în calcul un parteneriat cu Bursa de ValoriBucureşti, care s-ar putea concretiza prin achiziţia unui pachetminoritar de acţiuni la bursa locală.
"BVB este un jucător important şi suntem interesaţi de o alianţăsau un parteneriat cu bursa românească. Nu excludem posibilitateade a cumpăra un pachet de acţiuni la o bursă din regiune, iarcolaborarea cu BVB ar putea fi numai la nivel tehnic sau maiextinsă şi am putea cumpăra acţiuni ale bursei. Achiziţia unuipachet de acţiuni la BVB este numai o ipoteză, nu există discuţiipe acest subiect", a declarat Henri Bergstrom, sales and businessdevelopment manager pentru Europa al NASDAQ OMX, la deschidereaşedinţei de tranzacţionare a BVB.
Acţiunile BVB sunt listate pe Bursă, operatorul fiind evaluat la 46mil. euro. Niciun investitor nu poate achiziţiona însă mai mult de5% din acţiunile cu drept de vot ale BVB, potrivit legii.
Aceasta nu este prima dată când un oficial al bursei nordice faceafirmaţii despre un potenţial parteneriat cu bursa locală. În primaparte a anului 2007, înainte ca OMX să fie preluat de cel mai mareoperator bursier NASDAQ, Henri Bergstrom, pe atunci seniorvicepreşedinte al OMX, declara la Bucureşti că "OMX nu exclude oachiziţie şi că a propus bursei de la Bucureşti şi altor pieţe dinregiune crearea unei platforme de tranzacţionare comune". Niciunuldintre proiectele anunţate atunci din oficialul OMX nu s-aconcretizat.
Grupul NASDAQ OMX este o companie de tip holding creată prinfuziunea bursei Nasdaq din SUA şi a operatorului bursiernord-european OMX AB, finalizată în februarie 2008. Nasdaq OMXGroup este cea mai mare companie din lume şi administrează maimulţi operatori bursieri. În Europa, grupul operează bursele dinSuedia, Danemarca, Finlanda şi Islanda grupate în NASDAQ OMXNordic. O altă divizie este NASDAQ Baltic din care fac partebursele din Estonia, Letonia şi Lituania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO