Burse - Fonduri mutuale

Castig mai mic cu 16% pentru Impact in trimestrul al doilea

Castig mai mic cu 16% pentru Impact in trimestrul al doilea

Dan Ioan Popp, presedintele Impact

15.08.2007, 19:56 12

Compania Impact Developer & Contractor (IMP) a inregistrat in trimestrul doi (T2) un profit net de 8,6 mil. lei (2,5 mil. euro), peste buget, si cu 16,5% mai mic comparativ cu perioada similara din 2006. Rezultatele nu au influentat evolutia actiunilor Impact pe Bursa, acestea stagnand ieri la 1,06 lei/actiune pe un volum de tranzactionare redus.
Conducerea Impact a precizat faptul ca profitul in scadere este urmare a schimbarii modului de raportare anul acesta la standarde romanesti (RAS).
Astfel, conform datelor preliminare pe standarde internationale (IAS), profitul Impact din primele sase luni de 10,8 mil. lei (3,4 mil. euro) se situeaza cu circa 11% peste cel din aceeasi perioada a lui 2006.
Cifra de afaceri s-a redus in trimestrul al doilea de patru ori, la 14,7 mil. lei (4,37 mil. euro), ca urmare a inregistrarii in perioada similara din 2006 a vanzarii imobilului Construdava.
Veniturile totale ale firmei au urcat la jumatatea anului cu 34%, la 81,6 mil. lei (24,6 mil. euro).
In primul semestru, dezvoltatorul a incheiat contracte de vanzare pentru 162 de apartamente, care au totalizat 20,4 mil. euro. Valoarea lucrarilor in curs de executie, care este cuprinsa numai in standardele internationale, depaseste cu 70% pe cea aferenta primelor sase luni din 2006, spun reprezentantii companiei.
Impact se afla intr-o faza inaintata in prima etapa a proiectului Greenfield, ce cuprinde cinci ansamble. In faza a doua, care cuprinde 200.000 de metri patrati construiti desfasurat, compania are oferte pentru parteneriate de la diverse institutii de profil.
Alt proiect important este Dealul Lomb, dezvoltat in parteneriat cu municipalitatea Cluj-Napoca, care este in faza de realizare a studiilor si gasirea de parteneri financiari. Impact vrea sa atraga 79 mil. euro prin majorarea de capital ce se va desfasura in perioada urmatoare, ce are ca destinatie cele doua mari proiecte si achizitia de terenuri de mari suprafete, pentru dezvoltarea de proiecte viitoare in orase "de rang doi", care si-ar putea atinge potentialul si raspunde la astfel de oferte pentru locuinte in circa 3-5 ani.
Luni au inceput sa fie tranzactionate pe Bursa drepturile de preferinta care ofera dreptul de participare la majorarea de capital a Impact. Dupa primele doua zile au fost transferate pe piata drepturi care dau dreptul achizitiei a 0,38 mil. de actiuni Impact in cadrul majorarii, la pretul de 1,05 lei/actiune, pentru care investitorii au platit aditional un pret infim, de 25,5 lei vechi, aferent drepturilor cumparate. In piata, actiunile Impact s-au tranzactionat ultima data la pretul de 1,06 lei/actiune.
"In principiu nu sunt interesat sa vand drepturile de preferinta, pentru ca momentul este unul neprielnic, avand in vedere ca piata trece printr-un moment nefavorabil, insa depinde si de oferte", spune Ioan Popp.
Un investitor interesat ar putea achizitiona pana la 12% din companie daca principalii actionari ai Impact, Ioan Popp si Carmen Sandulescu, si-ar vinde drepturile de preferinta aferente majorarii de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO