Burse - Fonduri mutuale

Certinvest sparge gheata si investeste in Bulgaria

20.06.2007, 17:54 14

Fondul de actiuni Intercapital, administrat de societatea Certinvest, a iesit pe pietele externe de capital prin achizitionarea de actiuni la banca ungara First Investment Bank (FIB) si prin conversia actiunilor BCR in actiuni Erste Bank, valoarea totala a actiunilor detinute la cele doua banci depasind 200.000 de euro. Investitiile reprezinta circa 1,4% din activele fondurilor administrate de Certinvest.
"In cadrul ofertei publice initiale din luna mai, am achizitionat actiuni la First Investment Bank in valoare de peste 100.000 de euro. Actiunile Erste din portofoliul fondului Intercapital provin in urma conversiei actiunilor pe care le detineam la BCR", spune Eugen Voicu, presedintele societatii de administrare Certinvest.
Cresterea sustinuta a pietei bulgare de capital este unul dintre motivele care au dus la orientarea reprezentantilor Certinvest catre investitiile in Bulgaria. In luna mai au avut loc in Bulgaria doua oferte publice initiale de la Corporate Bank si First Investment Bank.
Potrivit Certinvest, costurile de intrare pe piata bulgara de capital au reprezentat sub 1% din valoarea totala a actiunilor FIB, Certinvest colaborand cu BCR pentru serviciile de custode regional si cu societatea de brokeraj BCR Securities. Reprezentantii BCR Securities nu au comentat achizitia actiunilor, motivand ca tranzactia nu este inca incheiata.
"Evolutia actiunilor Erste a confirmat investitia, in ceea ce priveste actiunile First Investment Bank, asteptam ca acestea sa fie listate pentru a putea beneficia de rezultate", spune Voicu de la Certinvest.
Reprezentantul societatii de administrare Certinvest a declarat ca vor urma si investitii pe pietele baltice de capital, in prezent concentrandu-se asupra pietelor de capital din regiune.
"Tarile baltice raman in atentia noastra. In momentul de fata, ne facem mana cu fondul de actiuni Intercapital pe piata bulgara de capital", spune Voicu. Valoarea activelor celor patru fonduri administrate de Certinvest era la finele lunii mai de 46,6 mil. lei (14,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO