Burse - Fonduri mutuale

Cinci acţiuni de urmărit astăzi pe bursă: Erste, Ropharma, SIF Banat-Crişana

Cinci acţiuni de urmărit astăzi pe bursă: Erste, Ropharma, SIF Banat-Crişana

Autor: Adrian Cojocar

28.09.2011, 00:00 224

Acţiunile băncii austriece Erste Bank (EBS), care au câştigat ieri încă 10,2%, după ce au urcat în şedinţa precedentă cu 15,5%. O acţiune Erste era cotată la închidere la un preţ de 90,1 lei/unitate. Totuşi, de la începutul anului aceste titluri au pierdut 40% din valoare.

Titlurile reţelei de farmacii Ropharma Braşov (RPH), care au făcut ieri obiectul a două tranzacţii speciale în valoare de 2,5 mil. euro cu 19 de acţiuni, reprezentând 6,5% din capitalul societăţii. Vânzătorii au fost două firme controlate de Mihai Miron, acţionarul principal al societăţii.

Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) după ce CNVM a emis o ordonanţă prin care obligă conducerea societăţii să convoace în termen de 45 de zile adunare generală în vederea discutării variantelor existente în ceea ce priveşte lichidizarea/înstrăinarea pachetului deţinut de SIF la BCR.

Titlurile Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), după ce firma de brokeraj Raiffisen Capital & Investment a emis o recomandare de cumpărare cu un preţ ţintă de 0,27 lei/unitate. În piaţă, acţiunile Prospecţiuni s-au tranzacţionat ultima dată la un preţ de 0,185 lei/unitate.

Evoluţia pieţelor internaţionale, după ce bursa din SUA a deschis şedinţa cu o creştere de 2% pe indicele S&P 500. La aceeaşi oră, pieţele din Europa înregistrau aprecieri de peste 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO