Burse - Fonduri mutuale

CNVM a dispus limitarea dreptului la vot la 33% pentru acţionarii Argus care acţionează cu Chelu

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

14.09.2011, 15:19 296

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus, miercuri, limitarea dreptului la vot în AGA la 33% pentru acţionarii care acţionează concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu, grup care controlează cumulat aproape 44% din titlurile producătorului de ulei.

"Direcţiile noastre de specialitate vor transmite Depozitarului Central şi societăţii emitente (Argus - n.r.) notificări astfel încât să fie luate măsurile care se impun pentru limitarea drepturilor la vot pentru persoanele juridice şi fizice din grupul respectiv. Vor fi luate măsuri pentru suspendarea dreptului pentru procentul de acţiuni care depăşeşte pragul de 33% din capitalul social", a declarat pentru Mediafax comisarul CNVM Lorand Kralik.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, acţionarii sau grupul de acţionari care deţin concertat peste 33% din titlurile unei societăţi listate au limitat dreptul la vot în AGA la 33% până la derularea unei oferte de preluare a firmei.

Omul de afaceri Cătălin Chelu şi mai multe firme controlate direct şi indirect de el au cumpărat începând cu luna iulie mai multe pachete de acţiuni la Argus şi a ajuns să deţină aproape 46% din titlurile producătorului de ulei. Totuşi, el nu a lansat încă oferat de preluare la companie.

Argus a transmis marţi către CNVM două adrese în care prezenta două grupuri de acţionari care ar acţiona concertat şi solicita Comisiei să stabilească dacă drepturile la vot ale acestora ar trebui limitate la 33%.

Rapoartele au fost transmise pe de o parte de doi dintre membrii Consiliului de Administraţie al Argus, în condiţiile în care ceilalţi administratori au demisionat, dar şi de noul director general al Argus, Gabriel Constantinescu.

În primul grup se regăseau mai multe firme controlate de omul de afaceri Cătălin Chelu, iar al doliea era format din SIF Oltenia, preşedintele CA al SIF, Tudor Ciurezu, SIF Banat-Crişana şi fondul de investiţii Business Capital for Romania-Opportunity, controlat de BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO