Burse - Fonduri mutuale

Cocor estimează un trafic de 10.000 de vizitatori pe zi

Magazinul Cocor va fi redeschis în septembrie, însă conducerea companiei nu a stabilit încă data exactă

Magazinul Cocor va fi redeschis în septembrie, însă conducerea companiei nu a stabilit încă data exactă

20.06.2010, 23:36 42

Cocor Bucureşti (simbol bursier - COCR), companie care opereazăcentrul comercial cu acelaşi nume din centrul Capitalei, estimeazădupă redeschiderea magazinului un trafic zilnic de 10.000 devizitatori şi vânzări de 4 mil. euro în ultimele trei luni aleanului.

"Mizăm pe un trafic de minimum 10.000 de vizitatori pe zi, ceeace înseamnă un vizitator pe fiecare metru pătrat din magazin.Astfel, la numărul de vizitatori pe metrul pătrat depăşim magazinulUnirea şi chiar mallul din Cotroceni. Spre comparaţie, în 2007,înainte de lucrările de renovare, traficul din magazin se ridica la20.000 de vizitatori în timpul săptămânii, iar în zilele de weekendtraficul scădea la jumătate", a declarat Dan Bărbulescu,preşedintele Cocor.

El a precizat că redeschiderea magazinului va avea loc în lunaseptembrie, însă data exactă nu a fost încă stabilită.

Centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ10.000 mp şi urmează să fie redeschis din septembrie, după doi anide lucrări de modernizare. Investiţia în modernizarea centruluicomercial s-a ridicat la circa 25 de milioane de euro.

"În prezent gradul de ocupare se ridică la 75-80%, iar la 1septembrie vom avea în jur de 120 de branduri prezente în magazin.În următoarele trei luni rămase până la deschidere, chiriaşii vorîncepe să-şi amenajeze spaţiile închiriate, iar costurile deamenajare variază între 450 şi 1.500 de euro pe metru pătrat. Dejaam început să aprobăm planuri de amenajare", a explicatBărbulescu.

În plus, el a mai precizat că în prezent se poartă discuţiipentru închirierea restului de spaţii disponibile în special laetajele 1 şi 4 ale centrului comercial.

Nivelul mediu al chiriilor la care s-au încheiat contracte pânăîn prezent este de 58 de euro/mp, comparativ cu preţul de 38 deeuro/mp încasat de companie înainte de renovare. Cele mai marichirii sunt la parterul clădirii, iar acestea scad odată cuînălţimea etajelor, cele mai ieftine chirii fiind încasate laultimul etaj al magazinului.

"Cele mai mari chirii sunt practicate la parter, unde ajung pânăla 90 de euro pe metru pătrat, iar cele mai ieftine, de 30 de europe metru pătrat, sunt pentru ultimul etaj. În plus, practicăm şiturnover rent, unde încasăm un procent din vânzări, plus 10 europentru utilităţi. Acest lucru ne permite să încheiem contracte lachiriile actuale, iar pe viitor, odată cu reluarea consumului, săîncasăm mai mult", a adăugat Bărbulescu.

Pentru acest an compania estimează o cifră de afaceri de 20,2mil. lei (4,9 mil. euro), potrivit proiectului de buget aprobat deacţionari, cea mai mare parte a vânzărilor urmând să fieînregistrate după deschiderea magazinului.

"Din momentul deschiderii până la sfârşitul anului estimezvânzări de 3-4 milioane de euro. Surprinzătoare sunt însă vânzărilemedia, unde estimez că vom depăşi nivelul din 2009. Cred că vomcreşte cu minimum 10% pe acest segment", a încheiat Bărbulescu.

Faţada media a Cocor a generat anul trecut venituri de 1,3 mil.euro, conform raportărilor companiei. Cocor a avut anul trecut ocifră de afaceri de 11,7 mil. lei (2,76 mil. euro) şi un profit netde aproape 9 mil. lei (2,1 mil. euro), care a provenit însă în mareparte din vânzarea unor participaţii deţinute de companie.

Principalii acţionari ai Cocor sunt Liviu Ursan şi DanielStoica, fiecare cu aproape 15% din acţiuni, şi fondul de investiţiiBroadhurst, care deţine direct şi indirect circa 20%, cei treiacţionari controlând componenţa Consiliului de Administraţie.

Ceilalţi acţionari semnificativi sunt Aurel Beşliu, fostulpreşedinte al companiei, cu circa 16% din acţiuni, respectiv SIFMuntenia şi SIF Transilvania, cu câte 10%. La Bursă, compania are ocapitalizare de 20,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO