Burse - Fonduri mutuale

COMI a strans 1,25 mil. euro de la actionari, BCC cere 6,6 mil. euro

20.07.2009, 19:23 71

Actionarii firmei specializate in constructia conductelor magistrale de gaze, petrol si apa Condmag Brasov (COMI) au subscris actiuni in valoare de 5,3 milioane de lei (1,25 mil. euro) in prima etapa a majorarii de capital social, reprezentand 92% din valoarea programata, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La operatiune au participat peste 1.100 de actionari, ceea ce indica faptul ca interesul pentru astfel de operatiuni se mentine ridicat pe Bursa, mai ales in conditiile in care companiile care au derulat oferte de actiuni in ultimul an au fost putine.

Cele circa 4,5 milioane de actiuni Condmag nesubscrise in prima etapa vor fi vandute in perioada 26 iulie-8 august in a doua etapa de subscriere la care vor putea participa actionarii care au subscris in prima etapa. Compania a anuntat, la mijlocul lunii mai, ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 5,7 mil. lei, la 23 mil. lei, operatiune care urma sa se realizeze in doua etape. In prima faza, actionarii au putut subscrie o actiune noua la trei titluri detinute.

Condmag este controlata de Dafora Medias (DAFR), compania lui Gheorghe Calburean, care detine 43,6% din actiuni si a subscris circa 2,48 mil. lei in prima etapa. Fondul olandez Van Herk detine circa 10,61% din capitalul companiei. Condmag este una dintre putinele companii de pe Bursa care au raportat rezultate in crestere in primul trimestru. Afacerile Condmag au urcat in primul trimestru cu 78,8%, la 53,8 mil. lei, iar profitul net a crescut de peste trei ori, la 4,4 mil. lei.

 

Carpatica cere 28 mil. lei

Actionarii Bancii Carpatica (BCC) din Sibiu au aprobat majorarea capitalului cu 28 mil. lei (6.6 mil. euro), prin aport in numerar. Banca este controlata in proportie de 36% de omul de afaceri Ilie Carabulea, care ar trebui sa subscrie peste 10 mil. lei.

Operatiunea vizeaza capitalizarea bancii pentru a sustine liniile de afaceri ale institutiei si a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice, potrivit raportului transmis Bursei. Titlurile vor fi oferite spre subscriere actionarilor, proportional cu participatia fiecaruia, in raport de 13,91 unitati noi pentru 100 de actiuni detinute, pretul de subscriere fiind de 0,1 lei/actiune. Actionarii vor putea exercita dreptul de preferinta in intervalul 12 august - 25 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO