Burse - Fonduri mutuale

Cominco spune că nu găseşte lucrători calificaţi în construcţii

13.06.2010, 23:31 61

Conducerea firmei de construcţii Cominco Bucureşti, unul dintrejucătorii importanţi de pe piaţă, spune că în ciuda numărului marede muncitori care au fost disponibilizaţi în sectorulconstrucţiilor în urma crizei, întâmpină şi acum dificultăţi în arecruta forţă de lucru calificată.

"Ar trebui să fie o perioadă foarte bună pentru head-hunteri,dar am remarcat că lucrătorii din construcţii sunt puţincalificaţi. Pentru proiectele din afară am avea nevoie de 100 depersoane şi pe moment de vreo 200 de oameni calificaţi. În ciudanumărului mare de şomeri, la ora actuală nu prea există mână delucru calificată în sens european. Vor mulţi bani dar oferă foartepuţin. Nu credeam că vom avea această problemă", spune FlorinCămăraşu, directorul general la Cominco Bucureşti.

Grupul Cominco, care mai cuprinde patru sucursale şi treifiliale, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 70 mil. euro, darnoul director al companiei crede că poate chiar dubla aceastăcifră. Creşterea ar urma să provină din extinderea activităţiicompaniei pe pieţele externe, unde firma vrea să devină mai activăîn acest an.

"Trebuie să învăţăm şi noi să intrăm pe pieţe mai mici dinstrăinătate unde sunt bani. Cominco a avut în trecut lucrări peplan extern în Republica Moldova, unde a realizat cel puţin uncomplex Metro", a spus Cămăraşu.

Firma de construcţii are proiecte în postura de antreprenorgeneral şi spune că firmele mici care negociază pentru lucrări nusunt specializate.

Grupul Cominco şi-a restrâns numărul de angajaţi direcţi şiindirecţi de la 4.000 la circa 1.180 pe fondul crizei, dar înprezent a început să caute din nou lucrători ca urmare acontractelor recent câştigate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO