Burse - Fonduri mutuale

Condmag vede castiguri de 2,4 ori mai mari in 2007

02.05.2007, 18:02 14

Condmag Brasov, specializata in constructia de conducte pentru transport din industria petrolului si gazelor naturale, si-a propus pentru acest an realizarea unui profit net de 8,3 mil. lei (2,44 mil. euro), de circa 2,4 ori mai ridicat decat anul trecut, potrivit proiectului de buget aprobat de actionarii societatii la sfarsitul saptamanii trecute.
In 2006, castigul companiei s-a redus cu circa 50%, ajungand la 3,5 mil. lei (1 mil. euro).
Condmag previzioneaza ca va obtine in acest an venituri totale de 140,4 mil. lei (aproape 41,3 mil. euro), cu 30% peste nivelul realizat anul trecut.
Imbunatatirea indicatorilor de rentabilitate ar urma sa provina in acest an din contractele mai avantajoase si cu o valoare mai mare incheiate de societate, spun reprezentantii companiei.
"Indicatorii din buget prevazuti pentru acest an au in vedere contractele pe care compania le are deja semnate. Cresterea mai mare de profit are la baza dimensiunea mai mare a contractelor incheiate. Una este sa ai mai multe contracte mici in mai multe locuri si alta, sa ai incheiat un contract de dimensiune mai mare intr-un singur loc, pentru ca se reduc costurile cu transportul, utilajele si alte costuri asimilate" , a declarat Alexandru Liviu Tatar, directorul general al Condmag Brasov.
De asemenea, la atingerea obiectivelor companiei isi vor aduce contributia in acest an si investitiile masive in echipamente de ultima generatie achizitionate prin leasing si care, potrivit conducerii companiei, sunt deja la dispozitia societatii.
Condmag a anuntat ca va investi in urmatorii trei ani circa 25 mil. euro pentru cresterea productivitatii in executia conductelor magistrale, din care in acest an este prevazut un nivel al investitiilor de 7,5 mil. euro.
In ultimii trei ani, compania a investit circa trei mil. euro, destinatia fondurilor fiind aceeasi.
Compania isi va finanta cea mai mare parte a acestor investitii din credite bancare, respectiv cea mai mare parte a profitului realizat anul trecut. In acest scop, actionarii au mai hotarat saptamana trecuta sa puna la dispozitia societatii circa 3,38 mil. lei (0,96 mil. euro) din profitul de 3,59 mil. lei (circa 1 mil. euro) obtinut anul trecut.
"Activitatea in prima parte a anului a fost una destul de slaba in ciuda conditiilor meteorologice favorabile, in conditiile in care activitatea societatii este una sezoniera, in aceasta perioada avand loc mai mult pregatiri", spune Alexandru Liviu Tatar.
Tot el mai spune ca integrarea in Uniunea Europeana cauzeaza probleme in sectorul de resurse umane al companiei.
"Ne confruntam ca si alte companii cu presiunea cresterii salariilor cauzata de emigrarea personalului in strainatate. Din aceasta cauza ne gandim serios sa crestem salariile pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii", a continuat Liviu Tatar.
Actiunile Condmag Brasov se tranzactioneaza in prezent pe piata RASDAQ, acestea fiind in proces de translatare pe Bursa, Broker Cluj, care intermediaza acest transfer, estimand ca tranzactionarea acestora pe Bursa ar putea avea loc la sfarsitul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO