Burse - Fonduri mutuale

Contractele la Sibiu au crescut cu 50%

02.07.2007, 17:32 14

Bursa din Sibiu a incheiat primul semestru cu un total de 2,3 milioane de contracte, in crestere cu 50% fata de perioada similara a anului trecut.
Luna trecuta s-au incheiat circa 188.000 de contracte futures si peste 2.100 de optiuni, cu aproximativ 60.000 de contracte mai putin decat in luna mai, dar de regula luna de scadenta este mai slaba decat celelalte luni din trimestru. Cu toate acestea, dupa boom-ul de anul trecut, piata la termen de la Sibiu a "suferit" in ultimele luni, in principal de pe urma reorientarii investitorilor catre piata RASDAQ.
Valoarea tranzactiilor derulate la Sibiu in primele sase luni a fost de circa 671,3 milioane de euro. Banii rulati efectiv pe aceasta piata au fost mult mai putini, ca urmare a marjei in care investitorii pot derula tranzactii pe aceasta piata.
Cele mai tranzactionate contracte futures au fost in iunie cele avand ca activ suport actiunile SIF Moldova, SIF Oltenia si, respectiv, cele ale Bancii Transilvania.
"Cred ca optimismul a inceput sa revina pe Sibiu. Aceasta piata a stat destul de mult sub preturile de pe piata spot de la Bucuresti, dar acum au inceput sa treaca din nou simtitor peste nivelurile de la Bursa de Valori" a declarat Mirabela Coos, trader in cadrul Broker Cluj. Aceasta a mai spus ca numarul pozitiilor pe derivatele SIF a crescut destul de consistent, iar variatiile inregistrate indica reaparitia in piata atat a speculatorilor, cat si a hedgerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO