Burse - Fonduri mutuale

Cristina Boicu, Raiffeisen: Companiile de stat plătesc un dividend mediu cu randament de 8%, la care se poate adăuga şi cel special mediu de 5%

Cristina Boicu, şefa departamentului de vânzări acţiuni al Raiffeisen

Cristina Boicu, şefa departamentului de vânzări acţiuni al Raiffeisen

Autor: Liviu Popescu

10.04.2017, 00:05 1074
Cristina Boicu, şeful departa­men­tului de vânzări acţiuni din cadrul Raif­feisen Bank, spune că anul acesta com­paniile de stat listate, dar şi Hidro­electrica, la care Fondul Pro­prie­tatea şi statul sunt acţionari, vor plăti la bugetul de stat peste 2 mld. lei din pro­fitul pe 2016 şi încă apro­ximativ 1,5 mld. lei din pro­fiturile nere­par­tizate din anii trecuţi.
 
„Astfel, dacă ran­da­mentul mediu al divi­den­dului plă­tibil din profitul anului tre­cut la acest gen de com­panii este aproxi­mativ 8%, la acesta se poate adăuga în medie un ran­dament de apro­xi­mativ 5% ca divi­dend spe­cial”, spune Cristina Boicu pentru ZF. Statul a modificat de ur­genţă le­gis­laţia în urmă cu două săptămâni astfel încât compa­niile de stat să poată dis­tribui, sub formă de dividende sau văr­să­minte la bugetul de stat, rezul­tatul reportat şi alte rezerve acumu­late în timp din profi­turile ani­lor tre­cuţi. Cristina Boicu spune că pe ter­men scurt impactul pe bursă este po­zi­tiv, iar pe termen lung este neutru.
 
„Informaţia privind valoa­rea acestor divi­dende a fost de­ja încor­porată în preţul ac­ţiu­nilor, întrucât investi­torii deja şi-au făcut esti­mări cu privire la aceste plă­ţi şi au cumpărat acţiuni de la momentul lansării acestei idei”, spune Boicu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro