Burse - Fonduri mutuale

Cu Mechel la cârmă Laminoul Brăila a ieşit de sub monitorizarea AVAS

Autor: Adrian Cojocar

29.09.2011, 12:19 206

Grupul rus Mechel care a preluat la începutul anului trecut Laminorul Brăila (LMRU), a anunţat că AVAS a încetat monitorizarea contractului de privatizare a combinatului siderurgic pe 22 septembrie ca urma a îndeplinirii tuturor obligaţiilor contractuale cuprinse în contract.

"Integrarea Laminorul Brăila în divizia metalurgică a grupului Mechel a asigurat continuitatea funcţionării întreprinderii, ceea ce a influenţat pozitiv producţia. În momentul de faţă la întreprindere se desfăşoară un program de reconstrucţie şi modernizare a capacităţilor de producţie, având ca scop diminuarea costurilor şi creşterea productivităţii", spun reprezentanţii Mechel.

Laminorul Brăila a fost privatizată în anul 2006 şi achiziţionat de austriecii de la Donau Commodities. Pe fondul recesiunii din anul 2009, vânzările companiei s-au prăbuşit, iar la începutul anului 2010 combinatul siderurgic a fost cumpărat de grupul Mechel printr-o tranzacţie în valoare de 9 mil. euro.

În primul semestru din acest an vânzările Laminorul Brăila au urcat spectaculos, respectiv de 2,8 ori şi au ajuns la 480,8 mil. lei (114 mil. euro). Totodată, pierderile companiei s-au redus de la 26,8 mil. lei la 9,9 mil. lei în prima jumătate a anului curent.

Compania are pe bursă o capitalizare de 8,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO