Burse - Fonduri mutuale

Cum puteai să câştigi în doar patru zile de zece ori dobânda de la bancă? Cumpărând acţiuni RRC

Cum puteai câştiga de zece ori dobânda de la bancă în patru zile? Cumpărând acţiuni RRC

Autor: Andrei Chirileasa

08.06.2011, 23:31 1049

Acţiunile Rompetrol Rafinare - Petromidia (RRC), o companie carea dispărut de pe radarele investitorilor din martie 2010, cândgrupul kazah KazMunaiGaz a ajuns să deţină 98,6% din acţiuni, audevenit în ultimele zile principalul subiect de discuţie de peBursă, după ce au înregistrat patru şedinţe consecutive de creşterecu 15% (maximul permis pe parcursul unei şedinţe), pe fondul unorvolume de tranzacţionare mult peste media din ultimele luni.

Titlurile RRC au reuşit să câştige astfel 74%, iar investitoriicare ar fi cumpărat joia trecută acţiuni ar fi câştigat de zece oridobânda plătită de bănci la depozite într-un an, de circa 7%. RRC areuşit să ia astfel faţa Oltchim (OLT) în ultimele zile.

Acţiunile Oltchim, care de circa o lună cresc încontinuu, auadus un profit de 53% în ultimele patru zile. Creşteri de circa 30%au mai înregistrat şi titlurile Rompetrol Well Services (PTR),Petrolexportimport (PEI), Mecanica Ceahlău (MECF) şi Oil TerminalConstanţa (OIL), acţiuni care nu se regăsesc de obicei printrepreferinţele investitorilor. În niciunul dintre aceste cazuri nu auapărut în ultima săptămână ştiri care să justifice apreciereaputernică a acţiunilor, iar brokerii spun că evoluţiile suntdeterminate de speculatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO