Dividendele Petrom: 1,745 miliarde de lei, sub aşteptările investitorilor. Acţiunile au scăzut ieri

27 mar 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Profitul record de 4,82 mld. lei (1,09 mld. euro) înregistrat în 2013 de OMV Petrom (SNP) nu a determinat conducerea companiei să fie mai generoasă cu acţionarii, dividendele propuse anul acesta fiind de 1,745 mld. lei (387 milioane de euro), sub aşteptările in­ves­titorilor şi analiştilor, care sperau la cel puţin 2 miliarde de lei.
 
WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom
 
Investitorii nu au primit cu prea mult entuziasm ştirea, iar acţiunile au scăzut pe parcursul şedinţei de ieri cu 0,5%, în condiţiile în care bursa creştea cu până la 1%.
 
Rata de distribuire a profitului este de 36%, cea mai mică din ultimii patru ani, în condiţiile în care anul trecut fusese de 41% din profitul pe 2012, iar în urmă cu doi ani compania le-a împărţit acţionarilor 47% din profitul pe 2011.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.03.2014

 

Cuvinte cheie:
petrom
, dividende
, actiuni
, scadere
, investitori
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide