Burse - Fonduri mutuale

Durerea bursei de la Bucureşti: Indicele BET creşte, volumul scade

Durerea bursei de la Bucureşti: Indicele BET creşte,...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.09.2016, 00:07 558

Deşi indicele BET a reuşit să intre în teritoriul pozitiv şi să recupereze deprecierea severă de 10,5% din ianuarie, după ce a înregistrat trei luni consecutive de creştere în această vară, vo­lumul cumulat al acestora a fost de 1,187 miliarde de acţiuni, echivalentul unui volum mediu de 396 milioane acţiuni pe luna de vară.

De asemenea, rulajul din luna august a fost de 447,28 milioane lei, al doilea cel mai mic din acest an, deşi a corespuns unei creşteri de 4,6%, a doua apreciere lunară, a indicelui BET.

Astfel, creşterea puternică din vara aceasta de pe bursa de la Bucureşti a fost realizată în condiţiile unui volum şi unui rulaj la niveluri reduse.

l De asemenea, pe bursele lumii, un val de anxietate şi pesimism a acapart investitorii la sfârşitul săptămânii trecute după ce BCE nu a prelungit injecţia de lichiditate, iar mai multe voci din cadrul Fed, banca centrală americană, sprijină din ce în ce mai tare o creştere a ratei de politică monetară, fapt ce ar conduce la scumpirea capitalului şi deprecierea principalilor indici bursieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO