Burse - Fonduri mutuale

Electroargeş intră miercuri pe Bursă cu acţionari noi

 Electroargeş intră miercuri pe Bursă cu acţionari noi

Autor: Andrei Chirileasa

31.10.2010, 23:49 59

Acţiunile producătorului de electro­casnice Electroargeş Curteade Argeş (ELGS) vor debuta la categoria a II-a a Bursei de ValoriBucureşti (BVB) în şedinţa de miercuri, 3 noiembrie.
Săptămâna trecută s-au transferat pe RASDAQ circa 36% din acţiunileElectroargeş pentru 13,7 mil. lei (3,2 mil. euro), astfel căacţionariatul companiei a suferit modificări semnificative.
Firma de brokeraj GM Invest din Bucureşti, controlată de unoff-shore din Cipru - Comac Limited, despre care se spune că ar fideţinut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, şi-a vândut lafinele săptămânii trecute participaţia de aproape 19% deţinută încadrul companiei pentru circa 6,9 mil. lei (1,6 mil. euro). GMInvest a intrat în acţio­na­riatul Electroargeş în 2008 şi şi-ama­jorat participaţia prin achiziţii succesive pe Bursă. Firma debrokeraj a cumpărat chiar la finele lunii septembrie încă 4% dinElectroargeş, la preţul mediu de 0,71 lei/acţiune. GM a vândut joila 1,3 lei/acţiune, astfel că profitul brokerului din acest exits-ar putea ridica la peste 100%. Titlurile Electro­ar­geş şi-autriplat valoarea de la începutul anului.

Doi membri ai Consiliului de Ad­minis­traţie al Electroargeş, TomaVa­leriu şi Laurenţiu Căpcănaru, au vândut la rândul lor circa 2,8%din companie săp­tămâna trecută.
În spatele achiziţiilor de la Electro­ar­geş s-ar putea afla omulde afaceri Cătălin Chelu, tranzacţiile derulându-se prinintermediul Eldainvest din Galaţi.

Unul dintre principalii cumpărători la ELGS a fost în ultimaperioadă şi omul de afaceri Dumitru Tudor, care a cumpărat în numepropriu şi prin intermediul firmei Vidraru Curtea de Argeş,ajungând să deţină peste 12% din acţiuni. El spune că nu ştie cinea cumpărat şi că îşi va reevalua strategia în perioada următoare înfuncţie de planurile noilor acţionari. Noii acţionarisemni­ficativi ar urma să fie raportaţi astăzi sau mâine.
Un alt acţionar semnificativ al companiei este directorul generalIon Gavrilă, cu un pachet de 13%.
Electroargeş este evaluată în pre­zent la 37,2 mil. lei (8,7 mil.euro). Firma a avut în primul semestru afaceri de 51,6 mil. lei(12,1 mil. euro), în creştere cu 45% faţă de perioada similară alui 2009, şi un profit net de 3,57 mil. lei, de peste trei ori maimare decât în primul semestru al anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO