Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica a înregistrat pierderi de peste 6 mil. lei în primul trimestru

Electromagnetica a înregistrat pierderi de peste 6 mil....

Autor: Cristina Bellu

15.05.2017, 11:16 224

Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica Bucureşti (ELMA) a înregistrat pierderi de 6,81 milioane de lei în primul trimestru, faţă de un rezultat pozitiv de 1,52 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

“Principala cauză a pierderii a reprezentat-o activitatea de furnizare a energiei electrice afectată negativ de preţurile de achiziţie record atinse pe piaţa de energie în perioada de raportare precum şi de intrarea în insolvenţă a companiei KDF Energy, debitor al societăţii. ”, specifică raportul companiei.

În primul trimestru, cifra de afaceri înregistrată de Electromagnetica a  scazut cu 8% faţă de primul trimestru din 2016, la  53,6 milioane de lei. Pe sectoare de de activitate, scăderile au reprezentat 7,18% la activitatea de furnizare energie electrica si 11,7% la activitatea de productie.

Pentru activitatea de producţie, rezultatul negativ s-a datorat în principal amânării unor licitaţii de contoare de energie electrică.

Comparativ cu finele anului trecut, capitalurile proprii ale companiei au scăzut cu 1,9%, la  324,2 milioane lei ca urmare a pierderii înregistrate în primul trimestru, în timp ce datoriile totale au crescut cu 813.032 lei.

Electromagnetica are o capitalizare de 126, 7 mil. lei, o acţiune ELMA având valoarea de 0,18 lei în şedinţa de tranzacţionare de astăzi, în scădere cu 2,67% faţă de şedinţa precedentă.

Compania este deţinută de Asociaţia Pas Electromagnetica, cu o participaţie de 29,62%, în timp ce SIF Oltenia (SIF 5) are o deţinere de 25,27%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO