Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica, compania cu o crestere anuala a afacerilor de 50% in ultimii cinci ani

Electromagnetica, compania cu o crestere anuala a afacerilor de 50% in ultimii cinci ani
27.05.2010, 23:03 40

Compania Electromagnetica (ELMA), specializata in productia deechipamente electrice si pentru telecomunicatii, a inregistrat inultimii cinci ani un avans puternic al afacerilor, acestea urcandla o rata medie de 48% pe an.

In 2009 compania a realizat o cifra de afaceri de 400 mil. lei(94,5 mil. euro), in timp ce profitul net s-a ridicat la circa 28mil. lei (6,6 mil. euro), in crestere cu circa 50% fata de anulanterior. Pentru primul trimestru compania nu a facut inca publicerezultatele financiare.

Pentru acest an, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 350mil. lei, in scadere cu aproape 13% fata de 2009 si un profit brutde 12,5 mil. lei.

Compania nu a acordat dividende in ultimii 3 ani, profitulobtinut fiind repartizat dezvoltarii societatii. In acest sens,compania a anuntat pentru acest an investitii de circa 10 mil.euro, destinate construirii unei microhidrocentrale si modernizariiunei alte unitati de productie a energiei electrice in judetulSuceava.

In ultimii ani compania a dezvoltat activitati in industriaenergetica, atat pe segmentul de productie, cat si pe segmentul defurnizare a energiei electrice. Anul trecut, tradingul din energiea inregistrat cea mai mare contributie in cifra de afaceri acompaniei, respectiv circa 90%. Pe segmentul de furnizare deelectricitate compania detine o cota de 5%, in timp ce pe segmentulenergiei electrice regenerabile cota de piata se ridica la circa2%, potrivit ultimelor statistici.

In plus, compania detine monopolul pe piata releelor SCB si ainductorilor de locomotive. Cu o cota de piata de peste 50%,compania este lider pe segmentul sistemelor de masura sitelegestiune pentru abonatii casnici, iar pe segmentul contoarelormonofazate si monotarife, compania detine o cota de 9,5%.

Analistii firmei de brokeraj Target Capital au emis recent orecomandare de "mentinere" pe titlurile Electromagnetica cu o tintade pret la 12 luni de 0,6 lei/unitate, cu circa 20% peste cotatiadin piata a acestor titluri. "Date fiind consecintele crizeieconomico-financiare asupra potentialului de evolutie a economieiinterne, perspectivele de mentinere a contractiei economice pe planintern in trimestrele urmatoare, mai ales in contextul masurilor deausteritate recent anuntate, precum si riscurile pe planmacroeconomic international, recomandam mentinerea titlurilorElectromagnetica", spune Andrei Radulescu, analist la firma debrokeraj Target Capital.

In prezent actiunile companiei se tranzactioneaza la un pret de0,49 lei/unitate, la aceasta cotatie capitalizarea companieiridicandu-se la circa 170 mil. lei (39,6 mil. euro). De lainceputul anului, titlurile companiei au inregistrat un avans de17,6%, in timp ce randamentul pe 2009 s-a ridicat la peste 64%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO