Burse - Fonduri mutuale

Evoluţia indicelui BET nu a fost influenţată decisiv de retorica din jurul alegerilor din ţară

Evoluţia indicelui BET nu a fost influenţată decisiv...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.12.2016, 00:06 121
Bursele lumii sunt conectate la fiecare schimbare de tonalitate a unui lider politic sau a altuia, însă la Bucureşti piaţa de capital nu pare influenţată sau perturbată în mod direct în vreun fel de discursuri, propuneri sau sondaje de opinie.
 
Anul 2016 a fost unul marcat de unele dintre cele mai dure bătălii electorale din ultimii 20 de ani, iar bursele au  reacţionat puternic şi rapid la eventualele schimbări de traiectorie pe care s-ar putea angaja o ţară sau alta. Cu toate acestea, pe piaţa de capital bucureşteană, dezbaterile politice nu au ajuns şi nu au cântărit atât de tare precum pe pieţele bursiere consacrate.
 
Indicele BET a crescut în această perioadă uşor, până în 1%, iar în acest moment, la nivelul anului, afişează o depreciere de 1,53%. Perioadele de volatilitate din preajma scrutinelor nu s-au regăsit şi la Bucureşti. Luna noiembrie a fost marcată de un rulaj susţinut în primul rând de tranzacţia cu titluri Banca Transilvania din piaţa deals, în urma căreia BERD a vândut 2,9% din capitalul băncii pentru 259,7 milioane lei, rămânând cu o participaţie de 8,6%.
 
Cele mai tranzacţionate companii de pe piaţa de capital locală au rămas, la fel ca în ultimul an, Banca Transilvania, urmată de Fondul Proprietatea şi producătorul naţional de gaze Romgaz Mediaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO