Burse - Fonduri mutuale

Exclusiv online: Au inceput scaderile pe Bursa. Va termina BET-ul pe crestere in 2010?

21.05.2010, 12:51 14

Indicele BET se pastreaza in continuare pe plus, la un avans de8% fata decembrie 2009, in timp ce indicele societatilor financiareBET-FI, a coborat cu aproape 6% fata de ultima cotatie din 2009.Brokerii au inceput deja sa vorbeasca despre o confirmare atrendului descendent pe bursa, confirmat intr-o prima faza descaderile SIF-urilor, si nici pentru sfarsitul acestui an,pronosticurile nu par favorabile. Va termina BET-ul pe crestere in2010?

"Nu sunt foarte convins la evenimentele care se intampla astazi caBET-ul va reusi sa inchida pe plus. Cu toate acestea, se intamplamult prea multe lucruri si mult prea repede, cu impact asuprabursei pentru a ma hazarda sa fac o predictie. Fundamental n-ar ",a apreciat Valerian Ionescu, directorul de tranzactionare dincadrul BCR.
Titlurile Bancii Transilvania (TLV) au consemnat cea mai marescadere de la inceputul anului dintre emitentii cuprinsi in BET, deaproape 27% fata de cotatia din decembrie 2009.

La categoria societatilor financiare, cea mai mare scadere de lainceputul anului au consemnat-o actiunile SIF Transilvania (SIF3),care au pierdut aproape 17% fata de referinta din decembrie anultrecut.

"In teorie, analistii sunt de parere ca in trimestrul trei si patruam putea reveni pe crestere economica, ceea ce ar sustine evolutiabursiera pe plus. Daca evenimentele interne continua in formaactuala, este foarte posibil sa asistam la o decuplare de pieteleexterne, in situatia in care acestea revin pe plus. In cazul incare si acestea continua evolutia in scadere, pe piata locala o saasistam la o accentuare a corectiilor", a mai spus Ionescu.
In ultima perioada, principalele piete externe au evoluat inscadere, in special bursele europene pe fondul situatiei tensionatedin Grecia, dar si pe piata americana, corectiile in acest caz,fiind conduse de companiile din sectorul financiar.
"Sunt sanse mult mai mari sa nu mergem in sus", a incheiatIonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO