Burse - Fonduri mutuale

Exit de 1,1 mil. euro al SIF Moldova de la MAUN

18.10.2009, 23:18 24

SIF Moldova a anuntat ca-si lichideaza participatia de 21,2% pecare o detine la firma World Machinery Works din Bacau (MAUN),controlata de fondul de investitii american World MachineryCompany, in schimbul careia urmeaza sa incaseze circa 1,1 mil. euro(4,85 mil. lei).

Pachetul detinut de SIF Moldova la firma din Bacau va fi cedatin oferta de delistare a companiei initiata de actionarul majoritarla un pret pe actiune de 27,85 lei, care evalueaza compania la 5,4mil. euro (22,9 mil. lei). Cel mai recent transfer cu titlurilefirmei World Machinery Works pe piata RASDAQ s-a realizat la 31august, la un pret de 24 de lei, cu 28,3% mai ridicat decat cotatiade referinta a acestor titluri.

Profitul producatorului de utilaje a urcat in primele sase lunicu 16,8%, pana la circa 564.000 de euro (2,4 mil. lei), iarafacerile s-au majorat in acelasi interval cu 3,3%, la 3,3 mil.euro (14,2 mil. lei).

World Machinery Works (fosta Intreprindere de Masini Unelte)Bacau a anuntat la inceputul anului ca a dezvoltat in premiera unutilaj care va fi folosit de EADS Astrium, o divizie a celei maimari companii aerospatiale si de aparare din Europa, pentrufabricarea unor componente necesare constructiei celei maiperformante rachete pentru lansarea de sateliti pe orbitaPamantului, respectiv Ariane 5. Reprezentantii firmei nu audezvaluit valoarea contractului.

"Pentru acest an firma estima un avans de 10% al afacerilor,utilajul urmand sa fie livrat catre EADS in luna iunie din2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO