Burse - Fonduri mutuale

Flamingo da actiuni managerilor

Flamingo da actiuni managerilor

Dragos Simion

24.05.2007, 19:13 18

Actionarii retailerului IT si de electrocasnice Flamingo International vor discuta la inceput lunii iulie demararea unui program de motivare a managerilor proprii prin acordarea de actiuni in valoare de 250.000 de euro, potrivit conducerii companiei. La acestea se vor adauga dreptul de a cumpara la un pret preferential pentru actiuni in valoare de 625.000 de euro.
"Programul se va desfasura pe parcursul a cel putin patru ani si se adreseaza pozitiilor de top din cadrul managementului Flamingo. Este cea mai eficienta practica de motivare a angajatilor", a declarat Dragos Simion, vicepresedinte al Flamingo International.
Conducerea Flamingo vrea sa rascumpere de la Bursa in total un pachet de maximum 7,7 milioane de actiuni, reprezentand aproape 1% din capitalul social al companiei. Din acestea, 2,2 milioane de actiuni Flamingo (care valoreaza 250.000 de euro la pretul actual) ar urma sa fie distribuite cu titlu gratuit top managerilor retailerului, care vor avea in plus posibilitatea sa achizitioneze restul de 5,5 milioane de actiuni la un pret predeterminat.
Potrivit reprezentantilor Flamingo, acest pret va fi unul mai scazut decat cel la care actiunile se tranzactioneaza pe Bursa, insa intr-un interval rezonabil, pentru ca salariatul sa nu obtina un castig imediat, ci in timp, pe masura ce contribuie la dezvoltarea companiei. In acest scop, angajatii carora le vor fi puse la dispozitie actiuni rascumparate de companie nu vor putea sa le vanda o anumita perioada.
Atat limitele minime si maxime de rascumparare a titlurilor de pe piata de capital, precum si pretul la care managerii Flamingo vor putea opta sa le achizitioneze, vor fi stabilite de Consiliul de Administratie, care va fi mandatat de adunarea actionarilor.
Masura da posibilitatea managerilor sa beneficieze direct de pe urma cresterii afacerii pe care o conduc, acestia fiind astfel mai motivati sa obtina rezultate bune. Retailerului a disponibilizat incepand cu trimestrul trei al anului trecut circa 260 de angajati din cei 380 de care dispunea in sediul central, acestia beneficiind de compensatii totale de aproximativ 100.000 de euro.
Masura a fost luata cu scopul eficientizarii activitatii si face parte din cadrul procesului de restructurare de pe urma fuziunii cu Flanco.
"Numarul de pozitii de conducere a fost redus pe de o parte ca urmare a unirii departamentelor in cadrul fuziunii cu Flanco, iar in al doilea rand am optat pentru o organigrama mai simplificata cu un numar mai restrans de niveluri de management", a precizat Dragos Simion.
Conducerea Flamingo este deschisa la oferte din partea investitorilor pentru activele pe care le gestioneaza, inclusiv sediul central.
"Am dezvoltat, pe langa activitatea de baza, si un mic business de real estate si suntem interesati sa valorificam active de care dispunem, in masura in care ni se ofera un pret atractiv", spune Dragos Simion.
Compania a deschis astazi la Baia Mare un magazin sub marca Flanco World, investitie care se ridica la 700.000 de euro.
Actiunile Flamingo au castigat ieri 3,5% si au inchis sedinta la un pret de 0,388 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 91,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO