Burse - Fonduri mutuale

Foamea de profit a dus BET in jos cu 5%

11.05.2010, 23:04 23

Bursa de la Bucuresti a revenit puternic pe minus ieri, dupa celuni indicele BET a inregistrat cea mai mare crestere din istorie,de 11,1%. BET-ul a coborat cu 5,1%, in timp ce societatilefinanciare au pierdut 3,8%. Luni principalele piete europene auinregistrat cresteri istorice pe fondul entuziasmuluiinvestitorilor cu privire la planul de salvare a monedei uniceanuntat de oficialii europeni.

"Ma asteptam ca bursa sa deschida in scadere. Era foarte clarpentru toata lumea ca vor incepe marcarile de profit. Au fostintr-adevar stiri bune venite de pe extern, dar nu intr-atat incatinvestitorii sa cumpere intreaga bursa", a declarat OctavianDragolea, directorul IFB Finwest, sucursala Bucuresti.

Si pe extern principalele piete bursiere europene si-au pierdutdin entuziasmul de luni, revenind pe scadere. Indicele paneuropeanEuro Stoxx 50 cobora spre inchidere cu 2,7% fata de referinta, iarindicele american Dow Jones deschidea cu o corectie de aproape 1%fata de cotatia de luni.

In continuare pe piata locala sunt asteptate corectii, inconditiile in care perioada de inregistrare pentru dividende s-aincheiat. "Au trecut si datele de inregistrare pentru dividend sicred ca scaderile vor continua pe plan local. Suntem la inceputulunui trend descendent", a incheiat Dragolea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO