Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii iFond Financial le propune acţionarilor un dividend de 11,4 lei/unitate

Autor: Andrei Chirileasa

13.04.2011, 17:44 28

iFond Financial România (IFR), fond de investiţii lansat îniulie 2010 de către Intercapital Investment Management, firma deadministrare a investiţiilor controlată de Intercapital Invest, lepropune acţionarilor distribuirea întregului profit realizat anultrecut, de 456.000 de lei, sub formă de dividende, potrivit unuiraport transmis Bursei.

Valoarea dividendului brut este de 11,4 lei/unitate de fond.

Fondul a strâns de pe Bursă circa 8 mil. lei, în urma uneioferte publice iniţiale (IPO) derulată la jumătatea anului trecut,propunându-şi să investească până la 50% din active în acţiunileFondului Proprietatea (FP), în condiţiile în care acesta nu eralistat la bursă anul trecut.

Investitorii care au cumpărat titluri IFR în ofertă, la preţulde 202 lei/unitate, şi le-au păstrat în portofoliu până în prezent,ar putea obţine un randament din dividend de 5,64%. Un randamentapropiat ar obţine şi investitorii care cumpără titluri de peBursă, cotaţia fiind în prezent de 204,25 lei/unitate.

Titlurile IFR au atins un maxim de 261 de lei în ianuarie,înainte de listarea FP la Bursă. În acel moment, investitorii careau cumpărat titluri în ofertă ar fi obţinut un randament de 29% dinvânzarea acestora.

Fondul avea la finele lunii martie active nete de 9,87 mil. lei,valoarea activului net unitar (VUAN) fiind de 246,85 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO