Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea: investitorii se aşteaptă la o ofertă publică de răscumpărări după modelul celor derulate în anii trecuţi

Fondul Proprietatea: investitorii se aşteaptă la o...

Autor: Roxana Pricop

04.11.2015, 00:06 900
Investitorii se aşteaptă ca Fondul Pro­prietatea (FP) să accelereze cel de-al şaselea program de răscumpărări printr-un o ofertă publică care să vizeze un pachet semnificativ de acţiuni la un preţ cu primă faţă de cel din piaţă. Luând în calcul ac­ţiunile rămase de răs­cum­părat în pre­zent, FP ar vea nevoie de 688 mil. lei (156 mil. euro) pentru a le achiziţiona dintr-un foc.
 
„În măsura în care Fondul Proprietatea va lansa o ofertă publică de răscumpărări, acest lucru va fi anunţat în piaţă prin intermediul unui raport curent, aşa cum am procedat şi în trecut“, au declarat reprezentanţii Franklin Tem­­pleton la întrebarea ZF dacă fondul va derula în acest an o ofertă publică de răscum­părări.
 
„Managerul FP a creat aşteptarea în piaţă că ar putea avea loc o nouă ofertă publică de răscumpărări, luând în calcul că în ultimii doi ani a derulat astfel de programe şi că acesta a declarat că atât timp acţiunile FP se tranzacţionează cu discount, nu vor face noi investiţii“, a spus un analist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO