Burse - Fonduri mutuale

Fondurile cu expunere pe Japonia au câştigat şi 27% în cinci luni

Fondurile cu expunere pe Japonia au câştigat şi 27%...

Autor: Roxana Pricop

05.06.2015, 00:05 204
Bursele externe au performat mai bine în acest an decât bursa de la Bucureşti, astfel că fondurile străine cu investiţii în acţiuni şi distribuite local se pot lăuda cu randamente mai ridicate decât „concurentele” locale.
 
Printre cele mai ridicate randamente din rândul fondurilor străine distribuite local sunt cele marcate de fondurile cu expunere pe piaţa de acţiuni din Japonia, care a crescut puternic în acest an. Indicii bursieri Nikkei şi Topix au urcat cu 18% în acest an, alimentând astfel randamentele fondurilor care au în portofoliu acţiuni la companiile listate la bursa din Tokio. Spre comparaţie, bursa americană (indicele S&P 500) a urcat 3% în acest an. Bursa de la Bucureşti are un plus de 6% de la începutul anului.
 
Printre fondurile străine distribuite local care au profitat din plin de raliul de pe piaţa niponă de acţiuni se numără fondul Espa Stock Japan, cu un randament de 27% în euro de la începutul acestui an. Fondul investeşte în acţiuni ale producătorilor de autoturisme Toyota, Honda şi Mitsubishi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO