Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale, mai bogate cu 1 mld. lei

08.07.2010, 23:27 9

Activele fondurilor mutuale auînregistrat o creştere de aproape 40% în primul semestru al anului,până la o valoare de 4,67 mld. lei (1,1 mld. euro) la finele luniiiunie, avansul fiind susţinut de intrări nete în valoare totală de1,17 mld. lei (276 mil. euro). În iunie, activele au stagnat,intrările fiind mult mai mici.
Fondurile monetare şi de obligaţiuni au fost principalele motoarede creştere ale industriei în acest an, reuşind să atragă 944 mil.lei de la investitori.
Primul semestru al anului a marcat o revenire timidă a interesuluiinvestitorilor faţă de fondurile de acţiuni, considerate plasamenteriscante, care au atras intrări nete de 34,4 mil.lei, cea mai mareparte a sumei fiind atrasă în primele trei luni ale anului,potrivit statisticilor emise de Asociaţia Administratorilor deFonduri.
În cele peste 50 de fonduri mutuale active pe piaţa localăinvestesc un număr de 198.406 investitori, mai mult cu aproape34.000 faţă de finele anului trecut.
Clasamentul celor mai mari administratori de fonduri a rămasneschimbat la finele lunii iunie: Erste Asset Management îşi menţine poziţia de lider cu activeîn gestiune de 2,16 mld. lei, urmat de Raiffeisen Asset Management cu 1,57 mld.lei, pe poziţia a treiasituându-se BRD Asset Management cu 421 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO