Burse - Fonduri mutuale

FP a început să câştige procesele cu Sfîrăială

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Stefan Musgociu

10.04.2013, 00:06 722

Tribunalul Bucureşti a respins o cerere a avocatului Ioana Sfîrăială de anulare a unei decizii a AGA de la Fondul Proprietatea din noiembrie 2010, arătând că deciziile AGA din septembrie 2010 prin care Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului Proprietatea nu pot afecta retroactiv validitatea deciziilor luate ulterior.

„Tribunalul Bucureşti a anunţat că s-a pronunţat în favoarea Fondului în dosarul nr. 7548/3/2011 (referitor la acţiunea formulată de către un acţionar minoritar, partea litigantă, privind anularea hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de modificare a Actului Constitutiv aprobată de acţionari la data de 29 noiembrie 2010). În luarea acestei decizii, instanţa a respins susţinerile părţii litigante potrivit cărora anularea unor hotărâri ale acţionarilor aprobate în septembrie 2010 ar trebui să afecteze retroactiv validitatea hotărârilor acţionarilor aprobate după această dată. Instanţa a acordat, de asemenea, Fondului cheltuieli de judecată în valoare de 65.000 lei“, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Franklin Templeton, administratorul FP.

Avocatul Ioana Sfîrăială a contestat, începând din octombrie 2010, majoritatea deciziilor AGA, motivând că Franklin Templeton nu avea dreptul să convoace AGA deoarece nu este administratorul Fondului. Ea a atacat în octombrie 2010 în instanţă o parte din decizia AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocând că proiectul de modificare a actului constitutiv al societăţii nu a fost publicat în termenul legal, cu 30 de zile înainte de AGA.

În prezent, pe rolul instanţelor de judecată sunt înregistrate câteva zeci de dosare între Sfîrăială şi FP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO