Burse - Fonduri mutuale

Franklin Templeton se încarcă din nou cu acţiuni Petrom

Franklin Templeton se încarcă din nou cu acţiuni Petrom

Autor: Mediafax

20.08.2012, 00:03 845

Fondurile de investiţii administrate de Franklin Templeton au cumpărat vineri pachete de acţiuni reprezentând cumulat 0,012% din titlurile OMV Petrom (SNP), pentru 2,6 milioane lei (580.000 de euro). Titlurile au fost cumpărate la un preţ mediu de 0,378 lei/acţiune, cotaţie foarte apropiată de nivelul de la finalul şedinţei de joi, rezultă dintr-o raportare transmisă Bursei de intermediarul operaţiunii, ING Bank.

Cea mai mare parte a acţiunilor au fost achiziţionate prin trei deal-uri, iar restul direct din piaţa principală. Fonduri administrate de Franklin Templeton au reînceput să cumpere acţiuni OMV Petrom în luna mai, iar de atunci au achiziţionat cumulat 0,094% din capitalul social al companiei petroliere, pentru aproape 19 milioane lei (4,3 milioane euro). Franklin Templeton administrează Fondul Proprietatea, care este acţionar la Petrom cu o participaţie de 20,11% din capital.

Mark Mobius (foto), preşedintele executiv al Franklin Templeton, este reprezentantul Fondului Proprietatea în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom. Grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, în timp ce statul român controlează, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Acţiunile OMV Petrom au încheiat şedinţa bursieră de vineri în creştere nesemnificativă, cu 0,05%, la 0,3781 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 21,417 miliarde lei (4,775 miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO